Bečejske manifestacije mamac za turiste

od strane | 27 феб, 2019 | Novosti

Turistička organizacija opštine Bečej predstavila je svoju turističku ponudu na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Pored turističkih bisera kao što su reka Tisa, stara brodska prevodnica Šlajz, dvorac porodice Dunđerski, posetiocima sajma predstavljeno je nekoliko manifestacija koje su sastavni deo sportske i kulturno-zabavne ponude opštine Bečej.

Bečej u najvećoj meri posećuju sportisti, što zbog odličnih sportskih kapaciteta koji su im na raspolaganju u krugu od nekoliko stotina metara, tako i zbog smeštajnih kapaciteta koji se iz godine u godinu proširuju.  Međutim, u narednom periodu akcenat će biti stavljen i na cikloturizam, najavio je direktor Turističke Nemanja Karapandžić, objašnjavajući da je Bečej mapiran na Eurovelo 11 biciklističkoj stazi, koja ide od Norveške do Grčke zbog čega će biti obeležena ruta koja prolazi kroz našu opštinu.

Lokalna samouprava intenzivno radi na razvijanju turističkih potencijala opštine Bečej, čija je ponuda svestrana od kulturno-istorijskih znamenitosti, preko prirodnih bogatstava, do manifestacija koje svake godine privlače sve veći broj ljudi. Ipak, bilo da u Bečej dođu slučajno ili sa namerom posetioce, pored različitih sadržaja, privlače male stvari kojima naš grad i te kako odiše.

Turistička organizacija opštine Bečej predstavila je svoju turističku ponudu na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.