LEGJELENTŐSEBB RENDEZVÉNYEK

ÓBECSE ÉJJEL

Az Óbecse éjjel rendezvény szórakoztató – zenei jellegű fesztivál Óbecse község szervezésében. Először 2017-ben került megrendezésre, amikor befejeződött a központi tér felújítása, azóta minden év júniusában megszervezik. A főtéren zajló fesztiválon számos ismert zenész és együttes lépett már fel. Az eseményt kiegészítik a Városi Színház kulturális és művészeti programjai (rövid filmek szemléje, kiállítások…)

Bečej noću
Bečej noću

FOLK FEST

A Folk Fest egy nemzetközi, háromnapos népművészeti fesztivál, amelyre minden évben augusztusban kerül sor. Az Óbecse főterén megrendezésre kerülő esemény szervezője a helyi Đido kulturális-művelődési egyesület, a helyi önkormányzat támogatásával.
A fesztivál összeköti a különböző területeken és kontinenseken élő emberek hagyományait és kultúráját. A rendezvény fontosságáról árulkodik az is, hogy az UNESCO égisze alatt áll.

Folk Fest
Folk Fest

TANDERBAL

A Tanderbal a Tisza, a természet, a zene, a sport, a művészet, a házi készítésű ételek és a szórakozás őszinte rajongóinak összejövetelének eredményeként jött létre.
A fesztivált Óbecse község Idegenforgalmi Szervezete szervezi a helyi önkormányzattal együttműködve. A rendezvény magába foglalja a Girland látványosságot, halászlé főző versenyt, gyermekfoglalkozásokat, különféle versenyeket, úszómaratont és sok más érdekes tevékenységet.

TANDERBAL
TANDERBAL

FANTAST NEMZETKÖZI ZENEI VETÉLKEDŐ

Az óbecsei Petar Konjović Általános Zeneiskola tanári karának az ötlete volt egy nemzetközi zenei verseny megszervezése, amelynek célja a régió általános zeneiskoláival való együttműködés kialakítása, valamint a fiatal zenei tehetségek felfedezése. A verseny helyszínéül Bogdan Dunđerski birtokát, a Fantast kastélyszállót választották, ezzel a megmérettetés a művészi karaktere mellett turisztikai jelentőséget is kapott. A résztvevők hat hangszeren játszanak: zongorán, hegedűn, csellón, harmonikán, tamburán és gitáron. Hét kategóriában mérettetik meg magukat. Három-öt tagú szakzsűri értékeli őket, akik kiváló hazai és külföldi pedagógusok.

Međ.muz.takm.
Međ.muz.takm.

MÁJUSI JÁTÉKOK

A Májusi játékok gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztivált még 1958-ban alapították. Ez a régió legrégebbi ifjúsági drámafesztiválja. A rendezvény fő célja a szisztematikus és folyamatos, több mint fél évszázados gyermek- és ifjúsági színpadi tevékenység megerősítése, valamint a gyermek- és ifjúsági színház népszerűsítése, a művészeti interkulturális párbeszéd és a művészi kreativitás fejlesztése a fiatalok körében.

Majske igre
Majske igre

BE:FEMON

Az Óbecsei Monodráma Fesztivál (BE: FEMON) Szerbia és a régió legjelentősebb színművészeit gyűjti össze. A fesztivál négy napig tart. Öt-hét monodrámát láthat a közönség, amiket a fesztivál szervezőbizottsága választ ki. A regionális fesztivál verseny jellegű. A győztesekről kiemelkedő színművészekből álló szakzsűri dönt. A Be:femon célja a színházi kifejezésmód speciális típusának, a monodrámának a megerősítése, amely kiemelkedő színészi képességeket igényel.

Befemon - Prva foto
Befemon

KONTRA FEST

A Kontrafest azzal a szándékkal jött létre, hogy olyan fesztivált hozzon létre, amely különbözik a meglévő mainstream nyári fesztiváloktól. A Kontrafest a rockkultúra (rock, pop, punk, metal, reggae zenekarok …) sokféleségével fémjelzi a fesztivált, amely a jól ismert szerzői zenekarok mellett kevésbé ismert együtteseket is népszerűsít Szerbiából és a térségből. A koncertek mellett számos kapcsolódó eseményre kerül sor: filmvetítésekre, könyvbemutatókra, tribünökre…

Kontra fest
Kontra fest

SZENT ISTVÁN – NAPI RENDEZVÉNY

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör már több, mint 20 éve ünnepli az új kenyér ünnepét, Szent István napját. Az eseményen, melyet az elmúlt 10 évben a Petőfi kultúrkör előtt tartottak, rendszerint magyarországi vendégek is részt vesznek. A rendezvény két napig tart, melyen sor kerül főzőversenyre, az új búzából készült kenyér megszentelésére, kulturális műsorra, koncertekre, majd a műsor tűzijátékkal zárul, amit utcabál követ.

Szent Istvan ( Sveti Stefan )
Szent Istvan ( Sveti Stefan )

Kalendar

март 2023.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

facebook instagram    gmail  phone