Najznačajnije manifestacije

BEČEJ NOĆU

Bečej noću je manifestacija zabavno – muzičkog karaktera u organizaciji opštine Bečej. Prvi put je održana 2017. godine, kada je rekonstruisan centralni gradski trg, i održava se svake godine u mesecu junu. Manifestacija, koja se održava na gradskom trgu, je odlično posećena i medijski propraćena, obeležena koncertima poznatih muzičkih grupa i izvođača, kao i kulturno – umetničkim dešavanjima u Gradskom pozorištu ( Revija kratkometražnog filma, izložbe… )

Bečej noću
Bečej noću

FOLK FEST

Folk Fest je međunarodni, trodnevni, festival folklora koji se održabva svake godine u avgustu. Održava. Organizator manifestacije, koja se održava na gradskom trgu u Bečeju, je Кulturno umetničko društvo „Đido“ iz Bečeja, pod pokroviteljstvom opštine Bečej.
Festival je posvećen folklore i povezuje tradicije i kulture naroda, koji žive na različitim prostorima i kontinentima. O značaju festival govori i činjenica da je pod pokroviteljstvom UNESCO – a.

Folk Fest
Folk Fest

TANDERBAL

Tanderbal je nastao je kao rezultat okupljanja iskrenih ljubitelja: Tise, prirode, muzike, sporta, umetnosti, nautike, domaće hrane, zabave i dobrog provoda.
Festival organizuje Turistička organizacija opštine Bečej u saradnji sa opštinom. Festival je propraćen velikom atrakcijom pod nazivom “Girlanda”. Takođe, uključuje takmičenje u kuvanju riblje čorbe, dečije radionice kao i razna takmičenja prilagođena za najmlađe, plivački maraton i još mnoge druge interesantne aktivnosti.

TANDERBAL
TANDERBAL

MEĐUNARODNO MUZIČKO TAKMIČENJE NA FANTASTU

Nastavni kadar u Školi za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje “Petar Konjović“ Bečej došao je na ideju da organizuje međunarodno muzičko takmičenje, sa ciljem uspostavljanja saradnje sa osnovnim muzičkim školama u regionu, kako bi se otkrili mladi muzički talenti i kako bi se dalje pratio njihov rad i dalja afirmacija. Za mesto održavanja takmičenja izabran je Dvorac Bogdana Dunđerskog, Fantast, te je ovo takmičenje pored umetničkog, dobilo i turistički značaj za naš grad. Učesnici se takmiče na 6 instrumenata: klavir, violina, violončelo, harmonika, tambura i gitara, u sedam kategorija, a ocenjuje ih stručni žiri od tri do pet članova, koga čine eminentni pedagozi iz zemlje i inostranstva. Takmičenje okuplja preko 500 takmičara iz 68 gradova, 84 škole i 9 država.

Međ.muz.takm.
Međ.muz.takm.

MAJSKE IGRE

Međunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih „Majske igre” osnovan je dаleke 1958. godine. Reč je o nаjstаrijoj smotri drаmskog stvаrаlаštvа mladih u regionu. Glаvni cilj ovog festivala je sistemаtskа i kontinuirаnа, više od polа vekа stara, аfirmаcijа dečijeg i omladinskog scenskog stvаrаlаštvа, kao i promovisаnje sаdržаjа svetske dečije i omladinske pozorišne scene, аrtistički interkulturаlni dijаlog i unаpređenje umetničkog stvаrаlаštvа mlаdih uopšte.

Majske igre
Majske igre

BE:FEMON

Bečejski festival monodrame (BE:FEMON) okuplja najznačajnije pozorišne umetnike iz Srbije i regiona. Festival traje četiri dana tokom kojih se odigra od pet do sedam monodrama koje bira Organizacioni odbor festivala. Festival je takmičarskog i regionalnog karaktera, a o pobedniku odlučuje stručni žiri koji čine eminentni pozorišni umetnici. Cilj Be:femona jeste afirmisanje monodramske forme kao posebnog vida teatarskog izraza koji podrazumeva vrhunsko glumačko umeće.

Befemon - Prva foto
Befemon

KONTRAFEST

Kontrafest je nastao sa željom da se napravi festival koji će biti drugačiji od postojećih preovlađujućih mainstream letnjih festivala. Kontrafest je obeležen žanrovskom raznovrsnošću rok kulture (rok, pop, pank, metal, rege bendovi…), a koji pored poznatih autorskih bendova promovišu i manje poznate bendove iz Srbije i regiona. Uz nastupe bendova organizuju se brojne prateće srodne manifestacije: filmske projekcije, prikazi knjiga, tribine i slično.

Kontra fest
Kontra fest

SVETI STEFAN – SZENT IŠTVAN

Mađarsko kulturno društvo „Petefi Šandor“ iz Bečeja, već više od 20 godina obeležava Dan novog hleba, dan Sv. Stefana. Poslednjih 10 godina manifestacija se održava na ulici, ispred naše zgrade, , sa gostima iz Mađarske. Cilj ove naše manifestacije je da pokažemo kako smo zahvalni za mukotrpan rad našim vrednim poljoprivrednicima, koji su stvorili žito i hleb. Želimo da pokažemo da je hleb simbol zajedništva, rada, truda i zalaganja, kao simbol nove nade, vere u bolje sutra.

Szent Istvan ( Sveti Stefan )
Szent Istvan ( Sveti Stefan )

Kalendar

септембар 2021.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

facebook instagram    gmail  phone