Bečej grad sporta

Za razvoj sportskog turizma, mogućnosti grada su odlične – svi sportski i hotelski sadržaji su strateški locirani, blizu reke Tise, u neposrednoj blizini centra grada na rastojanju od 300m.

Sportski objekti

Za sport, rekreaciju i rehabilitaciju Bečej nudi korisnicima nekoliko desetina sportskih objekata (fudbalski tereni, teniski tereni, hipodrom, strelište, kuglane, itd), od kojih je centralni Ustanova za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“.

USTANOVA ZA SPORTSKU I KULTURNU AKTIVNOST OMLADINE „ĐORĐE PREDIN BADžA“

Ustanova „Đorđe Predin – Badža“ ( nekada „Mladost“ ), za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej, počela je sa radom 1988. godine. U neposrednoj blizini Jodne banje, reke Tise, Goranskog parka, a svega stotinak m od centra grada, velelepni objekat dominira područjem. Objekat se prostire na 16.900 m2 i pruža izvanredne uslove za višenamensko korišćenje njegovih sadržaja: hala sa zatvorenim bazenima, dvorana sa tribinom, teretana, fitnes sala, streljana, sauna, sale za džudo i karate, svlačionice, teniske terene, teren za basket, ugostiteljski sadržaj ( hol – stoni tenis, bilijar) i disko klub. Ustanova uspešno organizuje sportske priredbe i takmičenja, pripreme i kampove za sportske klubove i reprezentacije, sajamske manifestacije i estradne priredbe.

bazen
USKAO - Bazen
sport

KOMPLEKS OTVORENIH BAZENA

Veliki olimpijski bazen i bazeni sa termalnom banjskom vodom, odbojka na pesku, itd…

USKAO - Bazen
Kompleks otvorenih bazena

Teniski tereni

Pored sportske dvorane nalaze se 3 teniska terena, opremljena osvetljenjem, koji zadovoljavaju sve potrebne uslove za turnire i teniske kampove.

Teniski tereni

OBALA TISE

Reka Tisa, na čijim obalama se grad nalazi, vrlo je pogodna za izvođenje raznih sportskih događaja (regate, plivački maratone i sl.) i sportski ribolov. Prirodne lepote Tise pružaju mogućnost i za razvoj sporta na njoj – kajak i kanu, veslanje, a u prilog tome govori i podatak da je naš grad iznedrio niz olimpijaca Srbije i Jugoslavije.

Obala reke Tise
Priobalje reke Tise

HIPODROM

Hipodrom Bečej kod radarske stanice na topolskom putu.

becej slide show 3

KUGLANA

Kuglana sa postojeće i funkcionalne 4 staze za kuglanje.

kuglana-bečej

FUDBALSKI TERENI

Gradski fudbalski stadion, kraj Tise, u svom sastavu sadrži veliki glavni teren, sa nizom manjih pomoćnih i od nedavno novi veliki teren sa veštačkom travom i reflektorima, pogodan za pripreme sportskih timova u svim vremenskih uslovima.

stadion
Fudbalski tereni
Fudbalski tereni

Kalendar

октобар 2024.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

facebook instagram    gmail  phone